Tandblekning Norrköping

Intresserad av tandblekning i Norrköping? Det finns olika blekningsmetoder. Undersökningar visar att blekning inte är skadligt om det utförs på rätt sätt.

Ytliga missfärgningar, orsakade av till exempel mat och dryck, kan tandläkaren eller tandhygienisten ta bort med en putsning. Om missfärgningen däremot ligger djupare kan en blekning vara lösningen. Det blekmedel som används tar sig nämligen, via sprickorna i emaljen, in till dentinet som finns därunder och bleker det.

Kriterier måste uppfyllas

Nästan alla tänder går att bleka. En blekning kan utföras antingen hos tandläkaren eller hemma av patienten själv. Det viktiga är att en tandläkare först undersöker och bestämmer vilken typ av material som ska användas och hur länge behandlingen ska ske.

För att kunna bleka tänderna måste följande kriterier vara uppfyllda:
• Om du har fyllningar måste de vara av god kvalitet
• Om du har hål (karies) måste det vara behandlat
• Ytliga beläggningar bör vara borta
• Ditt tandkött måste vara friskt och du får inte ha några sjukdomar i munnen
• Du ska ha fyllt 18 år och inte vara gravid eller amma.

Inte skadligt att bleka

För starka blekmedel är inte bra. Därför arbetar tandläkare oftast med svagare, mer skonsamma medel som får verka under längre tid. Vetenskapliga undersökningar visar att man med hjälp av ett mikroskop kan se att emaljen på tandens yta påverkas. Det handlar dock om en väldigt liten påverkan.

Blekning av tänder

Våran tandtekniker tillverkar en personligt utformad skena i mjukplast till dig. Därefter får du noggranna anvisningar så att du kan göra behandlingen hemma.

Tandblekning innebär oftast tre besök hos tandvården, då ingår också en efterkontroll där tandläkaren eller tandhygienisten undersöker tänder och tandkött.

Efter tandblekningen

• Den närmaste tiden efter behandlingen är det viktigt att du undviker kaffe, te, vin och annat som kan missfärga tänderna (detta gäller även under behandlingen).
• Viktigt att tänka på är att blekning av tänder kan leda till att tänderna kan bli extra känsliga för värme och kyla. Det går normalt över efter en tid.
• För att resultatet ska stå sig längre ska du vara noga med din munhygien även i fortsättningen.

Prisexempel

Blekning, en käke 3000:-
Blekning, två käkar 4000:-
Refill, 60:- per ampull